Henna Brows


Persoonlijke 
aandacht


23 Jaar 
expertise


Gediplomeerde 
specialisten


Erkend 
leerbedrijf


Vrijblijvend 
adviesgesprek


Alle 
zorgverzekeraars

Wat is Henna Brows?

Henna BrowsHenna Brows is een behandeling voor uw wenkbrauwen waarbij de wenkbrauwen geëpileerd, getrimd, geshaped, geverfd worden. Uw wenkbrauwen worden geverfd met henna maar wat maakt Henna Brows nou zo bijzonder? Doordat de henna in een mooie vorm op de huid wordt aangezet krijg je een make-up look. Je hoeft tot 2 weken niet bij te tekenen met make-up producten. Deze behandeling wordt ook wel eens gekozen als tussenstap voordat iemand PMU neemt.

De techniek lijkt vrijwel op de Ombré Powder Brows maar is daar een tijdelijke optie van. Uiteraard zal het niet exact doen wat PMU kan, maar zeker om te wennen aan het idee van een bepaalde vorm of symmetrie is het aan te raden. Daarnaast is het een geweldig alternatief voor het regulier verven van uw wenkbrauwen. In henna kleuring zit namelijk geen ammoniak en oxidant. Henna blijft tot wel 4 tot 6 weken op de haartjes en gemiddeld 14 dagen op de huid.

Hoe verloopt de Henna Brows behandeling?

De wenkbrauwen worden eerst geëpileerd met touw. Als de kleur is bepaald wordt deze klaargemaakt en aangezet op de wenkbrauwen. Zodra de henna op je huid is aangebracht werkt deze ongeveer 20 minuten in. Als de henna is ingetrokken op de huid worden je wenkbrauwen schoongeveegd. Het eindresultaat is direct zichtbaar. De eerste dag kunnen de wenkbrauwen iets donkerder lijken, dit neemt af.

Hoelang blijft het resultaat?

Het kan per huidtype verschillen hoelang het resultaat blijft zitten. Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op het vervagingsproces. Hoe vetter de huid hoe sneller het vervaagd. Henna blijft gemiddeld tot 14 dagen zichtbaar op de huid en 4 tot 6 weken op de haartjes.

Kan het bij iedereen toegepast worden?

De behandeling kan bij iedereen en ieder huidtype toegepast worden. Het wordt afgeraden bij een overmatige acne huid. Bent u zwanger of geeft u borstvoeding dan raden wij het af om de behandeling te ondergaan.