Wenkbrauwen en wimpers


Persoonlijke 
aandacht


23 Jaar 
expertise


Gediplomeerde 
specialisten


Erkend 
leerbedrijf


Vrijblijvend 
adviesgesprek


Alle 
zorgverzekeraars

Volle donkere wenkbrauwen en wimpers

Volle donkere wenkbrauwen en wimpersWenkbrauwen bepalen voor een groot deel de uitdrukking van je gezicht. Mooie donkere wenkbrauwen laten je gezicht spreken en dat willen we allemaal wel. Maar niet iedereen heeft van zich zelf volle donkere wenkbrauwen. Voor mensen met lichte en dunne haartjes is het verven van de wenkbrauwen een oplossing.

Wenkbrauwen afgestemd op de huidskleur en haarkleur

Bij het verven van de haartjes van de wenkbrauwen is het belangrijk dat kleur van de verf wordt afgestemd op de huidskleur en de haarkleur. In de meeste gevallen wordt bruine verf toegepast of wordt een kleur gemengd om het gewenste resultaat te behalen. Als de verf wordt aangebracht blijft het enkele minuten zitten waarna het overtollige verf door de schoonheidsspecialiste wordt verwijderd. De verf is in die tijd in de haartjes getrokken en zal uw wenkbrauwen weer laten spreken. De kleur van de wenkbrauwen zal de eerste twee dagen na het verven wat donkerder zijn dan u misschien verwacht had. Dit is echter normaal. Binnen twee dagen hebben uw wenkbrauwen de gewenste kleur.

De haartjes van uw wenkbrauwen groeien in zogenaamde groeifasen. Nieuwe haartjes blijven ongeveer een maand zitten voordat zij uitvallen en vervangen worden door nieuwe. Afhankelijk van de fase waarin een haartje zich bevindt, zal deze eerder of later uitvallen. Dat betekent dat de kleur van de geverfde wenkbrauwen langzaamaan zal verdwijnen en na ongeveer een maand geheel verdwenen is.

Het verkleuren naar de oorspronkelijke kleur wordt versneld door invloeden van de zon en het zwemmen in chloorwater. Hiermee kan de kleur in de zomer wat sneller vervagen dan in de winter.

Mooie donkere en lange wimpers

Wie wil ze niet? Niet iedereen wordt geboren met lange donkere wimpers. Maar mooie wimpers bepalen voor een groot deel de oogopslag. Lichte wimperharen worden daarom vaak met mascara donker gemaakt maar aan deze methode kleven veel nadelen.

Het verven van wimpers is een goede oplossing. Een voordeel ten opzichte van het gebruik van mascara is dat het niet uitloopt en geschikter is voor mensen met gevoelige ogen of mensen die lenzen dragen. Door de wimperhaartjes te verven worden uw wimpers voller en zullen uw ogen veel meer spreken. De kleur die wij gebruiken stemmen wij in overleg met u af op uw huidskleur en de kleur van uw haar. Te donker kan in sommige gevallen verkeerd uitpakken.

Omdat de verf tot in de haarschubben doordringt kan een wimperhaar in de gehele lengte donkerder gemaakt worden. Lijkt het u niet heerlijk om al mooie ogen te hebben als u ’s ochtends wakker wordt? Met geverfde wimpers hoeft u niet eerst mascara aan te brengen. En wat dacht u van onbezorgd zwemmen of een bezoek brengen aan de sauna. Uw wimpers blijven er prachtig uitzien.

Wimperharen groeien in groeifasen. Dat betekent dat nieuwe wimperharen na ongeveer een maand uitvallen en plaats maken voor nieuwe wimperharen. Dat is ook de termijn waarop u moet rekenen om uw wimpers opnieuw te laten verven. Onder invloed van de zon en het zwemmen in chloorwater kan de verf wat minder lang zitten.