Lichttherapie


Persoonlijke 
aandacht


23 Jaar 
expertise


Gediplomeerde 
specialisten


Erkend 
leerbedrijf


Vrijblijvend 
adviesgesprek


Alle 
zorgverzekeraars

De positieve en helende werking van licht

LichttherapieLicht heeft een positieve en helende werking op het lichaam. Lichttherapie is een 100% natuurlijke methode om de huid te verbeteren en te verjongen. U wordt niet alleen mooier, maar u zult zich ook vitaler voelen.

LED lichttherapie

De "LED lichttherapie" is een lamp voor foto-absorptietherapie. Dit is een natuurlijk proces dat moleculen in de huid activeert om licht te absorberen.
Hierdoor wordt de celactiviteit en de doorbloeding van de huid gestimuleerd en worden de fibroblasten opnieuw aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine.
De therapeutische waarde van deze lichttherapie is wetenschappelijk aangetoond. Zo is door onderzoek bewezen dat wonden sneller en mooier genezen en dat de groei van huidweefsel wordt bevorderd. De blootstelling aan LED-licht verbetert het cellulaire metabolisme en bevorderd de productie van collageen, hetgeen resulteert in reparatie en aanvulling van beschadigde huidcellen.
De lichttherapie is snel, eenvoudig en gevoelloos. Het is geschikt voor iedere leeftijd.

Deze technologie kent vele mogelijkheden ter verbetering van de huid:

  • Rood licht om de symptomen van huidveroudering te bestrijden.
  • Blauw licht om actieve acné te bestrijden.
  • Paars licht om acné te behandelen en littekens te genezen.
  • Oranje licht voor donkere kringen in het gelaat veroorzaakt door een slechte bloedcirculatie.

Rood licht tegen huidveroudering

Naarmate onze leeftijd vordert, verouderd onze huid. Dit kenmerkt zich o.a. door rimpels, fijne lijntjes, uitgezette poriën, pigmentvlekjes, verminderde elasticiteit en een minder stralende teint.
Rood licht tegen huidverouderingHuidverjonging-rood-licht-collageen-elastine Huidveroudering is helaas een onvermijdelijk onderdeel van het ouder worden.
Dit proces wordt met name veroorzaakt door een verminderde aanmaak van collageen en elastine. Dit zijn twee huideigen stoffen die zorgdragen voor een vitale, jeugdige en veerkrachtige huid.
De fibroblasten in de huid zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine, maar als we de 30 gepasseerd zijn, worden deze fibroblasten steeds minder actief.
Het zuivere rode licht werkt in op de huid volgens de foto-absorptie-therapie. Dit is een natuurlijk proces dat moleculen in de huid activeert om licht te absorberen.
De fibroblasten worden hierdoor gestimuleerd en zullen weer actief collageen en elastine gaan produceren. Tevens zal de bloedcirculatie gestimuleerd worden, waardoor de zuurstofvoorziening in de huid toeneemt en het huidweefsel effectief ontgift wordt.

Blauw licht tegen actieve acne

Acne is een aandoening van de talgklieren. Elke vierkante centimeter van de huid bevat ongeveer 15 talgkliertjes, die huidsmeer (talg) produceren.acne-lichtherapie-huidverbetering Dit huidsmeer wordt afgevoerd via een uitvoergang (het follikelkanaal) dat een opening (porie) heeft naar de huid toe.Acne aandoening talgklierenUit sommige poriën steekt een haartje. Dat zijn de uitmondingen van de haarzakjes en de talgklieren. De poriën zonder haartje zijn de uitmondingen van de zweetkliertjes. Onder invloed van hormonen ondergaat de huid in de puberteit allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren in het gezicht , maar ook op de rug en de borst groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd.

Door de grotere talgproductie, de dikkere talg en door verhoorning van de uitvoergang van de talgklier wordt deze extra nauw. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken. Hierdoor ontstaan rode puisten (“papels”), waarin zich etter kan vormen (“pustels”). In dit stadium kan acne littekens nalaten. Het uitknijpen van puistjes of krabben werkt ontstekingen in de hand. Ook als te laat met de behandeling wordt begonnen of wanneer de huid verkeerd wordt behandeld kan dit de vorming van littekens tot gevolg hebben. De lichtere vormen van acne genezen doorgaans zonder zichtbare littekens. Het is echter het belangrijkste littekens te voorkomen.

Blauw licht tegen actieve acneEen van de belangrijkste bacteriën die verantwoordelijk is voor de ontsteking en roodheid is de Propionibacterium acnes. Het blauwe licht is in staat om deze bacteriën, die verantwoordelijk zijn voor de roodheid en/ of de ontstekingen van de acne, te vernietigen. Vervolgens kan met paars licht, een combinatie van blauw en rood licht, de huid verbeterd worden. Een acnebehandeling dient in kuurverband gevolgd te worden. Afhankelijk van de ernst van de acne wordt geadviseerd om minimaal voor de duur van een maand tweemaal per week een behandeling van 20 minuten te ondergaan. Het optimale resultaat zal zichtbaar zijn 4 tot 8 weken na afloop van de behandeling.